Ymmärrämmekö me suomalaiset mikä aarre meidän elintarviketuotantomme on?
Maailmalla arvostetaan suomalaista ruokaa, mutta osaammeko itse näin tehdä?
Suomessa käytetään eläinperäisessä tuotannossa antibiootteja vähiten maailmassa, eikä koskaan rutiininomaisesti. Olemme maailman ainoa salmonellavapaa maa kananmunien osalta. Solumaitoja ei koskaan lypsetä tankkiin ja suomalainen maidon laatuluokitusjärjestelmä on ainoita maailmassa.
Meillä lihaa tuotetaan lähinnä maidontuotannon sivutuotteena ja naudat syövät täällä Pohjolassa nurmea, joka on näillä leveyksillä ainoa satovarma kasvi, niin kylminä, kuivina, kuumina kuin märkinäkin kesinä. Nurmi sitoo hiiltä, kun taas viljakasvit ja muut joka vuosi kylvettävät kasvit vapauttavat hiiltä pellosta!
Huoltovarmuuden merkitystä suomalaisen ruoan osalta ei voi liikaa korostaa.
Arvostetaan kotimaista ruokaa. Itse käytän vain suomalaista puhdasta voita sekä leivälle, että ruoan laittoon. Margariinit ovat jo vuosia sitten jääneet hyllyyn.